• voor alle leeftijden
  • voor rustzoekers
  • aantrekkelijke arrangementen
  • natuur en rust
  • betaalbaar

Buren

Het meer dan 600 jaar oude vestingstadje Buren is een bezoek meer dan waard. Hoog oprijzend langs de Korne, een zijriviertje van de Linge, ziet u de middeleeuwse stadsmuren en wallen en de historische gebouwen verschijnen aan de horizon.

Buren siert zich graag met de titel “Oranjestad“, want in dit stadje is Willem van Oranje in 1551 gehuwd met Anna van Egmond. Ook nu nog draagt onze regerende vorstin de titel Gravin van Buren. En weet u nog kroonprins Willem- Alexander die de elfstedentocht reed als W.A. van Buren?

Een bezoek aan het idyllische Buren is puur genieten. Kuier langs de mooie bezienswaardigheden die het stadje bezit; historische gebouwen, stadsmuren en wallen, de grachten, de schitterende Sint Lambertuskerk met fraaie toren, de waag, de stadspoort met poortgebouw en de molen. Of bezoek eens het kasteelplantsoen, het weeshuis, de musea, de waag en de synagoge. Kijk rond in de leuke winkeltjes en smul in de lokale restaurants.

Maak eens een stadswandeling door het vorstelijke stadje Buren, waarbij u niet gehinderd wordt door doorgaand verkeer. Ook op actief gebied hoeft u zich in Buren ook niet te vervelen; in de omgeving treft u onder andere talloze fiets- en wandelmogelijkheden. Voor toeristische informatie in Buren Oranjestad kunt u terecht bij de twee infoposten in het stadje.
Zo ziet u maar weer, Buren Oranjestad is een bezoek meer dan waard!