Ons verhaal "Corporate Story"
- “In het midden van Nederland omringd door de polders van de Vijfheerenlanden, vinden we het prachtige Camping Ter Leede.
- Trots op haar fruitbomen en de ruime plaatsen. Een camping waar ze graag vooruitzien.
- En of je nu wilt wandelen of fietsen of juist helemaal tot rust wilt komen, hier vind je de rust en ruimte.”
Met de blik op oneindig
De kracht van Camping Ter Leede
De boomgaard
John- Paul Slob eigenaar van Camping Ter Leede: “Het verhaal van Camping Ter Leede begint bij zomaar een boer, op zomaar een boerderij in het midden van Nederland. Het zijn de beginjaren tachtig. Deze boer heeft naast zijn vee ook een prachtige fruitboomgaard met ieder jaar een mooie opbrengst aan verschillende appels en peren. Maar de tijden worden minder, de vraag naar appels kleiner en door de jaren heen ziet deze boer zijn omzet dalen. Hij komt tot de ontdekking dat de fruitboomgaard geld kost en onvoldoende geld oplevert. Hij vraagt zijn zoon Martin om advies en deze hoeft niet lang na te denken. Tijdens zijn dagenlange ritten in zijn wegenwachtauto komt hij op veel verschillende plaatsen en spreekt veel verschillende mensen. Zo spreekt hij ook veel mensen uit de stad die stranden met autopech in de omgeving waar Martin is opgegroeid. Hij hoort ze vaak verzuchtten dat deze omgeving zo prachtig is en dat het fijn zou zijn om te ontsnappen aan de drukte van de stad. Er wordt een advertentie geplaatst in een plaatselijk krantje in Voorburg en binnen een mum van tijd staan er vijf mensen tussen de fruitbomen, in het hoge gras, ontsnapt aan de dagelijkse drukte van de stad. Wandelend door de polders en niet meer beperkt tot de vierkante meters van hun stadsbalkon. Deze boer is mijn opa en zijn zoon is mijn vader.
Van simpel naar modern
Het is 1989 en mijn vader neemt de camping over van zijn ouders. Aanvankelijk met enige scepsis. Hij wilde graag in zijn ouderlijk huis wonen en zijn eigen bedrijf daar voorzetten. De camping nam hij op de koop toe. Maar zoals bij alles; als mijn vader iets start dan doet hij het goed. Samen met mijn moeder, richt hij zich op de verbeterpunten. De oude keet die diende als een toiletgebouw wordt verruild voor een geïmproviseerde douche in het voormalige stierenhok. Het hoge gras wordt gemaaid en er wordt elektriciteit aangelegd. Het verlangen is ontstaan om het mensen naar de zin maken en wat meer comfort te bieden. De eerste duidelijke stappen op weg naar een professionele camping. Ik was nog een kleine jongen in die periode, maar ik vond het prachtig om mijn vader te helpen. Als ik thuis kwam van school stroopte ik direct mijn mouwen op en ging meehelpen op de camping. Het straten van tegelpaden en caravanplaatsen, het aanleggen van kraantjes, het graven van holen. Ik genoot ervan om mijn vader te helpen. En het werd gewaardeerd. Mensen raakten enthousiast over al onze verbeteringen en we zagen een stijging van de boekingen en aanvragen. Camping Ter Leede wordt populair. Dit was het moment dat we dachten: “Wow hier doen we het voor!”.
Weerstand omgeving
Het was in die jaren niet alleen gejubel. De burgemeester kwam met een buitenlandse collega een bezoek brengen om trots te laten zien dat Leerdam een mooie camping rijk is. Want: ‘In Leerdam kan het!’ Na zijn bezoek lag er een brief op de deurmat. De camping werd te groot en er moest een vergunning aangevraagd worden. Dit werd een kostbare en slepende procedure. Naast enthousiaste campinggasten kregen we te maken met opstandige buren. De buurman begon te klagen over blaffende honden en geluidshinder. Na een rechtszaak die één van de buren had aangespannen (en verloor) ontstond er rust. Deze buurman zette een dag na de uitspraak zijn huis te koop en anderen berustten zich in de uitspraak.
Wisseling van de wacht
Half jaren negentig werd de combinatie van het runnen van de camping en daarnaast nog twee andere banen veel voor mijn vader. Het ging zijn tol eisen en hij wilde graag een stapje terugdoen. In die jaren leerde ik mijn vrouw Bertine kennen. Ik had de sterke wens om de camping van mijn vader over te nemen. Ik heb dit met Bertine besproken en samen besloten wij ervoor te gaan. In 2001 zijn Bertine en ik officieel de eigenaren geworden van de camping. Mijn vader bleef actief meedenken en meewerken op de camping. Hij was iemand op wie wij altijd terug konden vallen, een ware rots in de branding voor ons.
Nieuwe koers
Na de overname was het voor mij en Bertine best even wennen. Nu waren wij verantwoordelijk voor de koers van de camping. We besloten beetje bij beetje onze eigen koers te gaan varen. Een groot gedeelte van de werkwijze van mijn vader is behouden. Zoals het persoonlijk verwelkomen van onze gasten. We zijn een camping waar rust en ruimte in harmonie samengaan en waar we met tijd mee gaan en blijven vernieuwen. Daar staan wij voor bij Camping Ter Leede. Onze kernwaarden harmonie, persoonlijk en vernieuwing liggen gefundeerd in de jarenlange tradities en zij vormen tegelijk de belangrijkste elementen van onze corporate story:
Harmonie
De kernwaarde harmonie. We bieden een goede harmonie tussen rust en ruimte. Hoe? Onze gasten ervaren elke dag vrijheid en privacy op hun ruime plaatsen. Ze worden elke dag wakker met het gezang van de vele vogeltjes die rondvliegen. Vers brood wat voor ze klaar ligt op de receptie. De mogelijkheid om dan zelf hun dag in te delen. In rust bij je eigen verblijf, sportief door de omgeving te verkennen per fiets of wandelend. Het unieke kampeergevoel ervaren, dankzij de combinatie van moderne voorzieningen, een informele sfeer en dat allen te midden van een karakteristiek landschap.
Persoonlijk
De kernwaarde persoonlijk. Mensen persoonlijk ontvangen vinden wij belangrijk. Wij hechten waarde aan een ontvangst waar ruimte is voor een praatje onder het genot van een vers kopje koffie of thee. Mensen even op adem laten komen na een lange rit. Want dan begint het uitpakken en dat is vaak ook nog best wat werk, voor alles op zijn plaats staat. Mensen waarderen deze ontvangst. Maar ook tijdens hun verblijf lopen we even een rondje. Een praatje maken voor wie dat wil, maar we respecteren ook de privacy van mensen die daar geen behoefte aan hebben. Hebben mensen hulp nodig bij het indelen van hun dag? Dan staan wij graag voor ze klaar met het geven van advies over de prachtige fiets- en wandelroutes of andere activiteiten. Helpen en luisteren. Dat doen we graag!
Vernieuwing
De kernwaarde vernieuwing. Vooruitzien is regeren. Dat heb ik met de paplepel ingekregen. Camping Ter Leede was één van de eerste campings met een groot tegelplateau als terras. Daar zijn de mensen vandaag de dag nog steeds blij mee. Hoe luxe kun je het krijgen? Uit je caravan niet in het natte gras stappen maar op een betegelde ondervloer. Maar we kijken verder. We blijven kijken hoe we onze gasten goed kunnen bedienen. Zo is er in de toekomst de mogelijkheid om duurzame appartementjes te huren. Voor de mensen die de drukte van de stad willen ontvluchten, of om welke reden dan ook niet kunnen kamperen. Vooruitkijken en meedenken met mensen. Dat doen we graag!
Visionair
De kernwaarden van Camping Ter Leede liggen verankerd in ons dagelijkse doen en laten. Dat is Camping Ter Leede. We zijn een begrip voor mensen uit de wijde omgeving. Mijn vader had een goede neus voor het ondernemerschap. Voelde haarfijn aan wat zijn klanten en gasten nodig hadden. Een ware visionair. Met trots zet ik dit gedachtegoed voort. Samen met Bertine en onze acht kinderen zetten we ons elke dag opnieuw in om het mensen naar de zin te maken. Want dat doen we graag! Ieder jaar is er een groot aantal gasten dat terugkomt en gebruik maakt van deze prachtige camping te midden van al haar fruitbomen. We hebben nu ruimte voor veertig staanplaatsen en over een paar jaar verhuren we appartementen. Camping Ter Leede is van een simpele camping veranderd in een camping met een moderne uitstraling, waar rust en ruimte in harmonie samengaan. En daar doen we het voor!”
Startfase
Huidige situatie